دکتر طیبی در گردهمایی سراسری معاونان پشتیبانی جهاددانشگاهی بیان کرد :
توسعه سیاسی، فرهنگی و علم و فناوری عامل پیشرفت کشور
رییس جهاددانشگاهی در گردهمایی سراسری معاونان پشتیبانی این نهاد، عامل پیشرفت را توسعه فرهنگ، علم و فناوری و توسعه سیاسی عنوان كرد و گفت: توان علمی و فناوری كه لازمه پیشرفت است در كشور وجود دارد، اما انچه كه این توان را به ثروت و قدرت تبدیل می کند از طریق محدودیت ها از دست می رود
دكتر حمیدرضا طیبی در دومین روز از سیزدهمین گردهمایی سراسری معاونان پشتیبانی جهاد دانشگاهی گفت: حل مشكل كشور با دانش بنیان كردن جامعه امكان پذیر بوده و تا زمانی كه مشكل دانش و فناوری حل نشود نباید توقع حل سایر مشكلات را داشت.
وی گفت: كشور ما با وجود پیشرو بودن در علم و فناوری نسبت به سایر كشورها، امروز به دلیل محدودیت ها، تحریم و عدم دسترسی به منابع از قافله كشورهای دیگرعقب مانده كه فرصت ها نیز در حال از دست رفتن است.
رییس جهاددانشگاهی عامل پیشرفت را توسعه فرهنگ، علم و فناوری و توسعه سیاسی عنوان كرد و گفت: توان علمی و فناوری كه لازمه پیشرفت است در كشور وجود دارد؛ اما آنچه كه این توان را به ثروت و قدرت تبدیل می کند از طریق محدودیت ها از دست می رود.
وی با اشاره به تلاش های جهاددانشگاهی برای الگوسازی اقتدار اقتصادی و سیاسی و علمی از ابتدای تاسیس، تصریح كرد: جهاددانشگاهی از طریق شناسایی مشكلات جامعه و توانمندسازی و الگوسازی در راستای رفع مشکلات درصدد جذب ماموریت های جدید در قالب توسعه برنامه های این نهاد است.
دكتر طیبی اظهار كرد: همه واحدهای جهاددانشگاهی باید با برنامه ریزی و براساس نیازهای ملی و مزیت های استانی دارای فعالیت شاخص باشند.
وی با بیان اینكه تامین منابع مالی در اجرایی شدن برنامه های جهاددانشگاهی مهم و ضروری است، افزود: ۲۰درصد بودجه جهاددانشگاهی از منابع دولتی و ۸۰درصد باقی مانده از طریق تجاری سازی فعالیت های آموزشی و پژوهشی تامین می شود.
رییس جهاددانشگاهی با بیان اینكه این نهاد به دنبال كسب ماموریت های جدید با توجه به توانمندی های این نهاد از سوی نظام برای حل مشكل كشور می باشد، اظهار كرد: ماموریت های این نهاد تحت عنوان سند نقشه راه جهاددانشگاهی در اجرای نقشه جامع علمی كشور در شورای عالی تصویب شده كه به دنبال اجرایی شدن آنها هستیم.
وی با اشاره به ۳۷سال فعالیت جهاددانشگاهی و تلاش این نهاد انقلابی در حوزه های مختلف برای پیشرفت كشور، تصریح كرد: لازمه پیشرفت كشور، برنامه ریزی جامع درازمدت و هماهنگی تمامی نهادهای مرتبط بوده كه در این راستا باید به دوراز جریانات سیاسی، برنامه ریزی و هم راستا باهم حركت كرد.
وی با اشاره به موفقیت كشور در ارایه مقالات برتر، افزود: متاسفانه در كاربردی كردن مقالات به اندازه ی كافی فعال نبوده ایم كه این موضوع توجه بیشتری را طلب می كند.
دکتر طیبی با بیان اینكه جهاددانشگاهی با توجه به پتانسیل های بالایی که در كشور دارد قادر به انجام كارهای بزرگی است، گفت: در صورت عدم توجه و بها ندادن به نیروهای جهادگر این نهاد، شاهد خروج نیروهای توانمند خواهیم شد.
وی به اشاره به اینكه نیروهای جهاددانشگاهی باید در مسیر مسأله محوری حركت كنند، اظهار كرد: ارایه مقاله به تنهایی مشكلی از جامعه حل نكرده بلكه باید همه پروژه ها مسأله محور و در عین حال منجر به فن آوری شود.
دکتر طیبی در ادامه اظهار کرد: اقدامات جهاددانشگاهی واحد آذربایجان غربی قابل تقدیر است.
وی افزود: این واحد ازجمله واحدهای بسیار خوب و فعال جهاد دانشگاهی بوده كه با كمبود اعتبارات و با دست خالی اقدامات درخوری در همه حوزه ها به ویژه در بخش كشاورزی انجام داده است.
دکترطیبی به برنامه های اجرایی جهاد دانشگاهی واحد آذربایجان غربی اشاره كرد و گفت: ایجاد پارك علم و فناوری در حوزه آبریز دریاچه ارومیه، راه اندازی پژوهشكده بین رشته ای مدیریت و توسعه فناوری سبز ازبرنامه های آتی این واحد در راستای حل مشكلات منطقه می باشد.
معاون رییس امور تحقیقات و فناوری سازمان برنامه و بودجه:
دولت نگاه ویژه ای به جهاددانشگاهی دارد
در ادامه یحیایی افزود: جهادانشگاهی با توسعه پژوهش و فعالیت های فرهنگی و شناسایی ظرفیت های خود به گسترش فعالیت های واحدها به این نگاه ویژه دولت تحقق بخشیده و این ظرفیت ناشی از تلاش واحدهای جهاددانشگاهی است.
وی با اشاره به اهم فعالیت͏های جهاد دانشگاهی و بهره مندی از ظرفیت͏های آن در برنامه پنج ساله ششم توسعه به منظور گسترش فعالیت͏های جهاد دانشگاهی افزود: جذب اساتید و متخصصان برای آموزش و انتقال فناوری به نیروهای ایرانی، حمایت از تولید محصول و خدمات با ارزش افزوده مثبت،توسعه گلخانه͏ها و مدیریت مصرف آب، مشارکت در اجرای پژوهش͏های مساله محور، تجاری سازی ایده و دانش، طرح توانمندسازی زنان سرپرست خانوار بخشی از مواردی است که جهاد دانشگاهی می͏تواند برای گسترش فعالیت͏های خود اقدام کند.
یحیایی با اشاره به گسترش حاشیه͏نشینی در کشور تصریح کرد: جهاد دانشگاهی می͏تواند فعالیت͏های پژوهشی خود را به سمت تدوین سازوکار توانمندسازی ساکنین مناطق حاشیه نشینی سوق داده و از این ظرفیت استفاده کند.
وی با بیان اینکه تامین ۳۰درصد از آب شهرهای جنوب کشور باید از طریق شیرین کردن آب دریاها انجام شود گفت:جهاددانشگاهی با تاسیس شرکت͏های دانش بنیان برای طراحی و انتقال فناوری در حوزه͏های انرژی در راستای تامین دستگاههای آب شیرین کن در این حوزه پا به عرصه فعالیت بیشتری بگذارد.
معاون امور تحقیقات و فناوری سازمان برنامه و بودجه کشور با اشاره به تعداد شرکت͏های دانش بنیان در کشور افزود: مجوز برای سه هزار و ۳۰ شرکت دانش بنیان صادر شده است.
یحیایی با اشاره به لزوم توجه به مدیریت سبز در کشور تصریح کرد: جهاد دانشگاهی با گسترش پژوهش͏های خود و ارایه به دانشگاهها و سازمانهای دولتی، می͏تواند بخشی از فعالیت͏های خود را به مدیریت سبز سوق دهد.
وی افزود: جهاد دانشگاهی با تکیه بر پتاتسیل͏ها و توانمندی͏های علمی و پژوهشی خود می͏تواند از ظرفیت͏های پیش͏بینی شده در برنامه ششم توسعه کشور در جهت توسعه فعالیت͏های خود بهره͏مند شود.
همچنین در ادامه این گردهمایی عبادی معاون منابع انسانی سازمان برنامه و بودجه آذربایجان͏غربی با اشاره اهداف سند چشم انداز و بیانات رهبر معظم انقلاب در رابطه با این سند گفت: در برخورد با کارکنان باید تمام نکات مثبت رعایت شود تا افرادی خلاق برای نظام تربیت شود.
عبادی با بیان اینکه دولت از قانون سوم توسعه به بعد موظف به کاهش حجم خود شده است، گفت: قبل از انقلاب تعداد پرسنل دولت ۷۵۰ هزار نفر بوده و اکنون این تعداد به ۳ و نیم میلیون نفر رسیده در حالی که جمعیت کشور حدود دو برابر و جمعیت کارکنان به ۴ برابر رسیده است.
وی افزود: چنان چه این روند ادامه پیدا کند دولت در سه سال آینده با مشکل تامین بودجه مواجه خواهد شد چرا که با تکنولوژی امروزی انتظار میرفت تعداد پرسنل در همان سطح بماند.
در ادامه معاون سیاسی و امنیتی استاندار آذربایجان غربی به لزوم هماهنگی نهادهاو سازمانها برای توسعه زیرساختهای كشور تاكید كرد و گفت: كلیه ارگانها و سازمانها باید برای حل معضلات كشور همراستا و در یک مسیر حركت كنند.
وی برنامه ریزی را اصلی ترین بخش فعالیت هر سازمان و نهاد عنوان كرد و گفت: كشور به عنوان سازمانی بزرگ، با نگاه به آینده باید برنامه ریزی مدون و جامعی برای پیشرفت كشور داشته باشد و از بین راهكارها بهترین را گلچین و اجرایی كند.
رادفر با اشاره به رشادت های مردم آذربایجان غربی در طول انقلاب و تقدیم ۱۲هزار شهید تصریح كرد: برای حفاظت كشور و حمایت از انقلاب و رهبری این رشادتها تداوم خواهد یافت.
وی اظهار كرد: مهمترین مشكل كشور عدم هم راستایی نهاد ها برای اجرای برنامه های توسعه كشور بوده كه امیداست همه دراین راستا همراه باشند.
معاون سیاسی امنیتی استاندارآذربایجان غربی با اشاره به لزوم توجه به منافع ملی كشور گفت: متاسفانه گاهی منافع ملی فدای مسایل خرد و غیر ضروری شده كه ضروری است با حفظ منافع ملی برای
رسیدن به پیشرفت و توسعه و پایداری نظام تلاش كرد.