رییس سازمان اشتغال دانش آموختگان جهاد دانشگاهی :
مشاغل خرد و کوچک در کشور ما مظلوماند
رییس سازمان تجاری سازی فناوری و اشتغال دانش آموختگان جهاد دانشگاهی مشاغل خرد و کوچک را از مهمترین راههای حل مشکل بیکاری کشور دانست و گفت: متاسفانه این مشاغل در کشور ما مظلوم است.
دکتر محمدصادق بیجندی در نشست "طرح الگو ملی توسعه مشاغل خانگی" که امروز (۱۵ بهمن) در سازمان جهاد دانشگاهی کرمانشاه برگزار شد اظهار کرد: این طرح مهرماه امسال در قالب تفاهم نامه همکاری بین جهاد دانشگاهی، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و صندوق کارآفرینی و امید به امضا رسید.
وی تفاوت این طرح مشاغل خانگی نسبت به طرح های قبلی را نگاه علمی و کارشناسانه ای دانست که در سایر طرح ها جای آن خالی بود و افزود: خوشبختانه در طرح الگو ملی توسعه مشاغل خانگی، جهاد دانشگاهی به عنوان یک نهاد واسطه ای و توسعه ای پار کار آمده تا نقش کارشناسی و نگاه علمی را بر عهده بگیرد.
رییس سازمان تجاری سازی فناوری و اشتغال دانش آموختگان جهاد دانشگاهی دانش و دید کارشناسی را لازمه ایجاد شغل عنوان کرد و افزود: باید این نگاه که فقط با تزریق پول و تسهیلات شغل ایجاد می شود را کنار بگذاریم.
بیجندی معتقد است، اگر می خواهیم مشکل اشتغال کشور حل شود باید پژوهش را محوریت قرار دهیم که متاسفانه جای آن در بسیاری از طرح های اشتغالزایی ما خالی است.
وی ابراز امیدواری کرد، جهاد دانشگاهی با تمام پتانسیل هایی که دارد بتواند به اجرای درست این طرح ملی کمک کند.
رییس سازمان تجاری سازی فناوری و اشتغال دانش آموختگان جهاد دانشگاهی کشور با بیان اینکه طرح الگوی ملی توسعه مشاغل خانگی در سه فاز اجرا می شود، عنوان کرد: فاز اول شامل شناسایی و توسعه، فاز دوم آموزش و مشاوره و فاز سوم اتصال به بازار است.
به گفته این مسئول، فاز اول حدود ۸۰ درصد، فاز دوم بین ۳۵ تا ۴۰ درصد و فاز سوم این طرح نزدیک به ۳۰ درصد پیشرفت دارد.
وی تصریح کرد: هماهنگی های لازم با بخش های مختلف از جمله دستگاه های اجرایی، بخش خصوصی، کارآفرینان و ... انجام شده تا همکاری لازم را در خصوص اجرای این سه فاز با ما داشته باشند.
بیجندی در ادامه بر لزوم تدوین سند توسعه مشاغل خانگی برای هر استان تاکید کرد و افزود: از آنجایی که هشت استان کشور پایلوت اجرای این طرح هستند، در پایان باید هشت سند توسعه مشاغل خانگی استانی داشته باشیم که در نهایت بتوان از آنها در یک سند ملی استفاده کرد.
رییس سازمان تجاری سازی فناوری و اشتغال دانش آموختگان جهاد دانشگاهی از مهمترین مشکلات پیش روی توسعه مشاغل خانگی در کشور هم یاد کرد و افزود: جریان سازی و گفتمان سازی برای مشاغل خانگی یک ضرورت است.
این مسئول افزود: مشاغل خرد و کوچک در کشور ما مظلوم اند، در حالیکه با کمترین هزینه ایجاد می شوند و مهمترین گام برای رفع بیکاری کشور هستند.
وی شبکه سازی را نیز از دیگر مشکلات این بخش دانست که برای فعالان مشاغل خانگی تا زنجیره نهایی اتصال به بازار ضروری است.
رییس سازمان تجاری سازی فناوری و اشتغال دانش آموختگان جهاد دانشگاهی با اشاره به اینکه در برخی موارد دستگاه ها به هم اعتماد ندارند و اطلاعات مورد نیاز برای اجرای طرح های اینچنینی را در اختیار هم قرار نمی دهند، خاطرنشان کرد: قرار است نظام جامع اطلاعاتی در این زمینه ایجاد شود و مدیران ملی و استانی بتوانند به اطلاعات استان خود و دیگر استان های کشور دسترسی داشته باشند.
بیجندی یادآوری کرد: از دیگر مشکلات و کاستی های حوزه مشاغل خانگی آموزش، مشاوره و توانمندسازی است که در این طرح به خوبی مورد توجه قرار گرفته و آموزش هایی به چهار زبان فارسی، کردی، لری و آذری برای کسانی که می خواهند وارد عرصه مشاغل خرد خانگی شوند، در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: از حدود ۴۰۰ مشاور در سراسر کشور که عمدتا دانش آموختگان دانشگاه ها هستند نیز برای ارائه آموزش و مشاوره کمک گرفتیم که گام به گام در کنار متقاضیان دریافت تسهیلات خواهند بود.
رییس سازمان تجاری سازی فناوری و اشتغال دانش آموختگان جهاد دانشگاهی اتصال به بازار را نیز از دیگر نکاتی دانست که در طرح مشاغل خانگی باید به آن توجه کرد و افزود: باید برای بازارهای منطقه ای، ملی و حتی فراملی برنامه ریزی کنیم.
وی با بیان اینکه ورود به بازارهای فراملی نیازمند برندسازی معتبر است، تاکید کرد: در همین راستا از ۱۲ برند مطرح ملی دعوت کردیم با هدف تقویت برندهای محلی، در کنار مشاغل خانگی قرار گیرند.
بیجندی نکته مهم دیگر را داشتن نگاه حرفه ای به مشاغل خانگی دانست که دنیا به این سمت پیش رفته و یادآوری کرد: دیگر مشاغل خانگی سنتی پاسخگوی نیازهای رفع اشتغال کشور نیست و باید نوآوری در مشاغل خانگی داشته باشیم.
رییس سازمان تجاری سازی فناوری و اشتغال دانش آموختگان جهاد دانشگاهی در پایان از اجرای طرح "پل امید" در مناطق زلزله زده کرمانشاه با هدف ایجاد اشتغال خبر داد.