تشریح مراحل طرح "الگوی نوین توسعه مشاغل خانگی" در کارگروه اشتغال و سرمایهگذاری چهارمحال و بختیاری
رییس جهاد دانشگاهی چهارمحال و بختیاری جزئیات طرح الگوی نوین توسعه مشاغل خانگی را در کارگروه اشتغال و سرمایهگذاری استان تشریح کرد.
وحید خلیلی ۱۰ دی در کارگروه اشتغال و سرمایه گذاری استان، با اشاره به فعالیت شعبه تجاری سازی فناوری و اشتغال دانش آموختگان در جهاد دانشگاهی استان، گفت: خوشبختانه فعالیت مجدد این مرکز با انعقاد تفاهم نامه ای بین وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، جهاد دانشگاهی و صندوق کارآفرینی امید هم زمان شد.
وی با اشاره به اجرای آزمایشی-الگویی(پایلوت) طرح الگوی نوین توسعه مشاغل خانگی در هشت استان کشور از جمله چهارمحال و بختیاری، افزود: خراسان های رضوی، شمالی و جنوبی، آذربایجان غربی، کرمانشاه، کردستان و لرستان مجری این طرح هستند.
رییس جهاد دانشگاهی استان با تأکید بر اینکه مشاغل می توانند در اشتغال زایی پایدار مؤثر باشند، اظهار کرد: نگرش ها و روش ها نسبت به موضوع اشتغال به روز نیست و دو گزینه شغل و تسهیلات به تنهایی اشتغال پایدار ایجاد نمی کند.
خلیلی تصریح کرد: با توجه به لزوم تغییر نگرش ها و روش ها در مقوله اشتغال و ارائه راهکاری جدای از تسهیلات، برنامه هایی در این طرح دیده است که مورد تأیید وزارت کار قرار گرفته است.
وی شناسایی مزیت ها، اولویت بندی مشاغل در استان، آموزش، مشاوره و توانمندسازی، کمک به به روزرسانی و تولید استاندارد، شناسایی بازارهای هدف، اتصال به بازار و تجاری سازی و فروش محصول را از مراحل مختلف اجرای طرح الگوی نوین توسعه مشاغل خانگی برشمرد.
رییس جهاد دانشگاهی استان با اشاره به اینکه باید به تنوع و تکثر در مشاغل خانگی بیندیشیم، تصریح کرد: ۷۶ درصد از متقاضیان مشاغل خانگی در کشور و استان روی شش رشته، ۱۷ درصد روی ۴۲ رشته و هفت درصد نیز روی ۲۳۶ رشته مشاغل خانگی متمرکز شده اند.
خلیلی از مراحل پایانی بخش نخست طرح خبر داد و عنوان کرد: این طرح در سه مرحله آغاز به کار کرده که مرحله نخست آن شناسایی مزیت ها و فرصت ها است که با روش های امکان سنجی، افکار سنجی، نظرسنجی، استفاده از اسناد بالادستی، مطالعات میدانی، استفاده از یک شورای علمی در استان، مزیت ها و فرصت های استان و اولویت بندی آن ها در حال انجام است.
وی مرحله دوم این طرح را استعدادسنجی، آموزش و توانمندسازی، به کارگیری مربیان مختلف، پیوند بین دانشگاهیان و فراگیران مشاغل خانگی خواند و ادامه داد: مرحله سوم طرح نیز اتصال به بازار و تجاری سازی است که برای این مهم سازمان ستفا جهاد دانشگاهی با بیش از ۱۰ شرکت تجاری فروش محصول وارد مذاکره شده تا بتوانند فرصتی برای فروش مشاغل خانگی و به صورت شبکه ای و ایجاد بازارهای فیزیکی ایجاد کنند.
خلیلی یکی از مشکلات در رونق مشاغل خانگی را عدم فروش محصول، عدم شناسایی و عدم استفاده از بستر IT و فضای مجازی دانست و خاطرنشان کرد: در طرح های فعلی رونق مشاغل خانگی افراد در سامانه ها ثبت نام کرده و سپس بعد از صدور مجوز، به بانک جهت دریافت تسهیلات مراجعه می کنند اما در طرح الگوی نوین توسعه مشاغل خانگی به محض شناسایی و ثبت نام متقاضی، مشاوره شغلی متناسب با اولویت استانی برای برندسازی، افزایش کیفیت و تولید استاندارد داده می شود.
وی نگرش سنتی به مقوله اشتغال را مهم ترین مشکل در اجرای این طرح خواند و گفت: این مشکل با تغییر در نگرش ها و روش ها رفع می شود که از عهده یک دستگاه ساخته نیست و امیدواریم همه رسانه ها و دستگاه ها برای ایراد سخنی جدید در عالم متنوع مشاغل خانگی در استان به ویژه در آموزش و برندسازی همراهی داشته باشند.
رییس جهاد دانشگاهی استان یکی از مزیت های استان را تعامل قابل تقدیر و استقبال بسیار خوب مدیران و کارشناسان دستگاه های استان از طرح الگوی نوین توسعه مشاغل خانگی برشمرد.