نشست فرصت های اشتغال و کارآفرینی در حوزه فرهنگ و صنایع فرهنگی، برگزار گردید
چهل و نهمین نشست با عنوان "فرصت های اشتغال و کارآفرینی در حوزه فرهنگ و صنایع فرهنگی" از سلسله نشستهای علمی و تخصصی در حوزه تجاریسازی فناوری، اشتغال و کارآفرینی دانشجویان و دانشآموختگان، در سازمان تجاری سازی فناوری و اشتغال دانش آموختگان برگزار گردید.
به گزارش روابط عمومی سازمان تجاری سازی فناوری و اشتغال دانش آموختگان ، دکتر بیجندی رییس سازمان تجاری سازی فناوری و اشتغال دانش آموختگان اظهار داشت: در راستای گفتمان سازی و ترویج فرهنگ اشتغال در سال تولید و اشتغال، سازمان تجاری سازی فناوری و اشتغال دانش آموختگان سلسله نشست هایی با حضور صاحبنظران،͏اتحادیه ها، ارگانها و سازمانها و همچنین اصحاب رسانه برگزار می نماید.
از آنجا که در حوزه فرهنگ و صنایع فرهنگی،͏ایران کشوری خاص بوده و زحمات زیادی در این زمینه کشیده شده،͏اما به دلیل نبود هم افزایی لازم،͏ به نتایج مورد انتظار دست نیافته ایم. این سازمان چهل و نهمین نشست را با عنوان " فرصتهای اشتغال و کارآفرینی در حوزه فرهنگ و صنایع فرهنگی" برگزار نمود تا گامی در جهت هم افزایی مسئولین ارگانها ، نهادها و صاحبنظران بردارد ،و پل ارتباطی فی مابین باشد.در ادامه آقای مهندس دشتی، معاون توانمندسازی و تحقیقات اشتغال بازار کار گفت: در طرح جامع اشتغال فراگیر، ظرفیت های ۷۰ رشته در ۹ بخش اختصاصی احصا شده که یک بخش مستقل (دو رسته) به بخش خدمات فرهنگی و هنری اختصاص داده شده است.
وی افزود: اشتغال در بخش فرهنگ و هنر،͏حساسیت های خاص خود را دارد، و به همین دلیل وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با سایر دستگاهها متفاوت است.
در ادامه این نشست،͏خانم دکتر سهیلا کیاسی، رییس دبیرخانه اشتغال و کارآفرینی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به تشریح وضعیت اشتغال در زیر مجموعه های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پرداختند. ایشان تصریح کرد: کشور ایران دارای ریشه های و پایه های فرهنگی بسیار قوی بوده، اما بخش فرهنگ و هنر پس از IT بالاترین نرخ بیکاری را در بین فارغ التحصیلان داراست، در صورتی که با توجه به پتانسیل موجود، ایران می تواند در بخش فرهنگ و هنر سرآمد کشورهای فعال در این حوزه باشد.
وی خاطر نشان کرد: جمعیت شاغل بخش فرهنگ و هنر از ۴۴۲ هزار نفر در سال ۷۹ به حدود دو برابر در سال ۱۳۸۹ رسیده و متاسفانه آماری مربوط به سال ۹۵ د دسترس نبود.
در ادامه ایشان بازگشت سرمایه را از مهمترین دغدغه های بخش فرهنگ و هنر دانستند و تاکید کردند که متولیان امر، مشاغل فرهنگی و هنری را فاقد ارزش اقتصادی می بینند و بیشتر به جنبه معنوی آن تاکید دارند.
وی در ادامه به دیگر مشکلات بخش فرهنگ و هنر پرداختند که از جمله آنها می توان به؛ نبود قوانین ثابت،͏ سیاستهای نامشخص دولتها، اثر پذیری از تنشهای سیاسی، پیچیدگی بحث مالکیت معنوی، توزیع و تبلیغات نامناسب صدا و سیما و ... نام برد.
سپس آقای علی ریاحی،͏ مشاور و فعال حوزه تولید محتوای دیجیتال، به بحث اقتصاد مقاومتی و آینده صنایع فرهنگی پرداخت. وی ضمن ارائه توضیحاتی در زمینه اقتصاد مقاومتی خاطر نشان کرد: برای تقویت تولید ملی به ۶ عامل بازار،͏ سرمایه، مواد اولیه، نیروی کار،͏فناوری و فرهنگ تولید نیاز داریم. که هر کدام از آنها متناظر با سیاستهای اقتصاد مقاومتی است.
وی در ادامه ضمن اشاره به دو رویکرد درون زا و برون گرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی، به تشریح ͏محورهای این سیاستها پرداخت. وی در توضیح تولید محتوا و کسب و کار دیجیتال تکیه گاه ها و ظرفیتهای کشور را؛ ظرفیتهای داخلی (علمی، منابع انسانی،منابع طبیعی، ظرفیت مالی، موقعیت جغرافیایی-اقلیمی) تحرک و مدیریت جهادی (بهره گیری از عناصر شادابی و پویایی ، ابتکار عمل،کار گروهی و جمعی)، دانش محور (مهم ترین زیرساخت اقتصادی برای یک کشور، وجود نیروهای انسانی دانشی است.)، اقتصاد دانش بنیان (چرخه علم تا ثروت - مخصوصاً در بخشهایی که دارای مزیت هستند)، اقتصاد مردم محور (همه می توانند تولید کننده محتوا باشند)، و بلند مدت (دوره آن زمان بر و طولانی است) برشمرد.
ریاحی در ادامه سه پیشران مهم صنعت در اقتصاد مقاومتی را تامین مالی،͏ شفاف سازی و نهادسازی ذکر کرد.
وی در ادامه آماری از صنایع فناوری فرهنگی ارائه داد:
- سالانه بیش از ۴۰ میلیون نسخه بازی رایان های (با هولوگرام) بطور رسمی در کشور توزیع می شود.
- ارزش صنعت جهانی باز یهای ویدئویی با میانگین رشد ده و سه دهم درصد؛
- بطور متوسط ۵ فیلم از ۱۰ فیلم پرفروش هر سال، تماماً پویانمایی های سه بعدی بودند و به طور متوسط، هرکدام حدود ۴۰۰ میلیون دلار فروش کرده اند؛
- ۱ فیلم از ۵۰ فیلم پرفروش تاریخ جهان، کاملاً پویانمایی بوده و تقریباً در ۷۵ درصد بقیه نیز به شدت از پویانمایی و جلو ههای ویژه استفاده شده است .
- در سال ۲۰۱۵ تعداد سینماهای دیجیتال از ۱۰۰ هزار فراتر رود که حداقل ۴۰ درصد آ نها قابلیت سه بعدی را نیز داشته باشند.
- شبکه تلویزیون تعاملی زیادی ایجاد شده اند ؛
- حجم بازار آموزش الکترونیک در سال ۲۰۱۳ حدود ۴۰ میلیارد دلار در جهان بوده است؛
- صنایع فرهنگی در چین بیش از ۱۱ میلیون و ۳۲۰ هزار و در اتحادیه اروپا ۱۴ میلیون شاغل داشته است؛
- بیش از شش و نُه دهم درصد از شاغلین در اتحادیه اروپا و یک و نیم درصد از شاغلین در چین در صنایع فرهنگی مشغول به کارند؛