دکتر محمدرضا پورعابدی :
جهاددانشگاهی فعالیت در حوزه اشتغال دانش آموختگان را به مثابه مسوولیت اجتماعی می داند
دکتر محمدرضا پورعابدی گفت: سازماندهی ساختار در حوزه اشتغال کشور، یکی از توقعات و انتظاراتی است که از سازمان تجاریسازی و فارغالتحصیلان جهاددانشگاهی وجود دارد
دکتر محمدرضا پورعابدی سه شنبه ۱۰ اسفندماه چهاردهمین گردهمایی سراسری مدیران حوزه تجاری ͏سازی فناوری و اشتغال دانش ͏آموختگان جهاددانشگاهی که در سالن اجتماعات شهید نوری مجتمع جهاددانشگاهی زنجان برگزار شد، با اشاره به این که جهاددانشگاهی فعالیت در حوزه اشتغال دانش آموختگان را به مثابه مسوولیت اجتماعی می داند، گفت: سازمان͏ دهی ساختار در حوزه اشتغال کشور، یکی از توقعات و انتظاراتی است که از سازمان تجاری ͏سازی و فارغ͏التحصیلان جهاددانشگاهی وجود دارد و مهمترین عاملی که در بحث تجاری͏ سازی و یا ایجاد اشتغال مطرح است، دانش ͏بنیان اداره کردن جامعه، حمایت و استفاده از محصول ملی است و تفاوتی ندارد که این محصول فکری باشد و یا جسمی و یا خدماتی.
دکتر پورعابدی با اشاره به اقداماتی که در راستای اهداف سازمان تجاری͏سازی فناوری و اشتغال دانش͏ آموختگان انجام شده است، اظهار کرد: ساماندهی مراکز رشد و پارک͏های علم و فناوری از جمله اقداماتی بود که با تعیین شورای فناوری برای مراکز رشد و تعیین معاون فناوری برای این مراکز و نیز ایجاد نظام یکسان ͏سازی ارزیابی به همراه بازدید و تخصیص اعتبار متناسب با آن و برگزاری اولین گردهمایی مراکز رشد در کرمانشاه ͏انجام شده است.
وی افزایش تعداد شرکت های تحت حمایت مرکز رشد از ۲۷۰ به ۴۰۰ را از فعالیتهایی دانست که در راستای ساماندهی مراکز رشد و پارک͏های علم و فناوری صورت گرفته است و افزود: توسعه فعالیت͏های پارک͏ها و مراکز رشد، افزایش تعداد شرکتهای تحت حمایت مرکز رشد از ۲۷۰ شرکت به ۴۰۰ شرکت و نیز حمایت از ۹۰ شرکت دانش͏ بنیان در پارک ͏ها و مراکز رشد وابسته، از دیگر فعالیت ͏هایی انجام شده در این راستا است.
رییس اسبق سازمان تجاری سازی فناوری و اشتغال دانش آموختگان، مراکز رشد "محلات و نیم ͏ور"، "هنر و فناوری͏ های قرآنی "و "گیاهان دارویی یزد" را از جمله مراکز رشدی دانست که در راستای توسعه تعداد پارک ͏ها و مراکز رشد جهاددانشگاهی راه اندازی شده اند و بیان کرد: علاوه بر این ها، مراکز رشد صنایع فرهنگی زنجان، فناوری͏ های نوین سلامت خوزستان و کشاورزی کردستان نیز در حال راه ͏اندازی است.
دکتر پورعابدی اظهار کرد: راه ͏اندازی صندوق پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی، ͏راه ͏اندازی فن͏ بازار منطقه ͏ای لرستان و زنجان و توسعه آن در سایر استان ͏ها با مدل مشخص و فن͏ بازارهای تخصصی، ͏حمایت از رویدادهای نوین کارآفرینی و پیگیری جهت ساماندهی آن͏ ها در واحدها و پیگیری راه͏ اندازی ۳ مرکز شتاب͏ دهی و چند ساختار جدید فناوری در جهاددانشگاهی، ارزیابی اولیه دو مورد مطالعات امکان ͏سنجی و تجاری به تعداد ۳۶ طرح و ارزیابی اولیه دارایی ͏های مشهود و نامشهود شرکت͏ های قابل واگذاری و تازه تأسیس و ... از جمله اقداماتی است که در راستای تجاری͏ سازی انجام شده است.
معاون پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی ادامه داد: در حوزه مسایل رویدادهای کارآفرینی، جهاددانشگاهی سه برند "فرآوین"، "اکسیر" و "طلوع برکت" را دارد که این رویدادها باید تحت عنوان این مجموعه برگزار شود.
وی در پایان بیان کرد: تدوین ۴ طرح مطالعاتی و اجرایی برای سازمان صنایع کوچک و شهرک͏ های صنعتی، طراحی الگوی کلینیک صنعت، انجام طرح ͏های تحقیقاتی در راستای اجرایی کردن ماموریت ͏های جهاددانشگاهی در نقشه جامع علمی کشور و ... از جمله اقدامات صورت گرفته در حوزه مطالعات و تحقیقات اشتغال و کارآفرینی جهاددانشگاهی است..